Zoek uw duikentra

Over WOSD

De World Organisation of Scuba Diving (WOSD) is in 2005 opgericht om een nieuwe, innovatieve methode van (duik)opleidingen te ontwikkelen waarbij de internationale duikindustrie naar een hoger niveau wordt getild met moderne hulpmiddelen en technieken.

Dit begon al bij het geven van de opleidingen. Bij traditionele (duik)opleidingen was de cursist vaak nog verplicht om te leren uit een boek en om verplicht in een leslokaal te gaan zitten om bij een instructeur aan te horen wat ze thuis al meerdere keren gelezen hebben. Moderne multi-media als leermiddel en het zelf bepalen van de leermomenten kwamen in deze systemen bijna niet voor.
Bij de WOSD zijn alle cursussen en opleidingen gebaseerd op het zogenaamde 'Digital Learning System' of te wel 'D-learning'. Hierbij ontvangt de cursist, bij aanvang van de opleiding, een multi-media pakket waarbij hij of zij thuis de volledige theoretische kennis eigen kan maken, 24 uur per dag / 7 dagen in de week.
D-learning geeft je de mogelijkheid om flexibel te studeren in je eigen tijd en op je eigen manier. Je kunt direct je kennis controleren door de digitale kennistoetsen. Zijn er vragen dan kan de cursist hierbij zijn of haar persoonlijke WOSD instructeur raadplegen via E-mail of natuurlijk gewoon via het WOSD duikcentrum. Beheers je de theorie, dan kan je direct, bij je WOSD duikinstructeur, de eindtoets maken waarna je kennis kan maken met het indrukwekkende gevoel van ademen onder water en de onderwaterwereld.
Door het WOSD 'D-learning' systeem staat niets je meer in de weg om te beginnen met je duikopleiding en te genieten van de wonderen van moeder natuur onderwater.

WOSD is ook van mening dat een ieder zich moet specialiseren op de kwaliteiten die ze het best kunnen vertegenwoordigen. Daarom hebben we de bevoegdheden van een WOSD instructeur en van een WOSD opleidingscentrum gescheiden. De instructeur is de opleidingsspecialist die geleerd heeft hoe op een veilige en plezierige manier een (duik)opleiding gegeven dient te worden. Hij of zij is dus verantwoordelijk voor elk theoretisch en praktisch aspect van de opleiding.
Een opleidingscentrum heeft echter mogelijkheden die een instructeur meestal niet heeft, namelijk een centraal logistiek punt waar iedereen samen kan komen. Een opleidingscentrum heeft (duik)materialen waarmee de opleiding gegeven kan worden en een lesruimte. Ook kan er bij het opleidingscentrum de duikcilinders gevuld worden en kunnen de cursisten hun (duik)materialen aanschaffen. Daarnaast kunnen de WOSD kaderleden hun WOSD opleidingsmaterialen bij een WOSD opleidingscentrum aanschaffen.
Een WOSD instructeur heeft veel profijt om met een WOSD opleidingscentrum samen te werken omdat daarmee alle logistieke problemen zijn opgelost. Een WOSD opleidingscentrum heeft veel profijt om met een WOSD instructeur samen te werken omdat er zonder cursisten ook geen klanten in de winkel komen en zonder een WOSD instructeur in de staff het ook geen WOSD opleidingscentrum kan zijn.
Met dit systeem versterk je dus elkaar zonder dat de één teveel invloed op de ander gaat krijgen. WOSD doet dan ook niet aan regiobescherming. Iedere instructeur en centrum moet vrij blijven om te werken met eenieder die hij of zij wil.

In het WOSD-systeem komen ook alle aspecten van de duikindustrie samen zodat je als duiker, als instructeur en als opleidingscentrum niet meer genoodzaakt bent om lid te zijn van verschillende organisaties of zaken te doen met diverse bedrijven. De zes hoofddelen die zijn vertegenwoordigd in WOSD zijn:

• Recreatieve opleidingen:
Hieronder vallen alle jeugd, basis en recreatieve specialty opleidingen. Onder dit deel kun je beginnen te leren met de duiksport en kan je je vaardigheden naar een hoger niveau brengen.

• Mindervaliden opleidingen:
Hieronder vallen alle opleidingen voor elke persoon die geen normale opleidingen kan volgen omdat een lichamelijke en/of (lichte) geestelijke handicap dit niet mogelijk maakt. Voor deze personen zijn er aangepaste opleidingen ontwikkeld.

• Technische opleidingen:
Hieronder vallen alle technische specialty opleidingen. In dit deel leer je duiken met een ander gas dan perslucht en/of leer je duiken in een object zoals bijvoorbeeld een grot of wrak.

• Medische opleidingen:
Hieronder vallen alle "medische" specialty opleidingen. Dit zijn bijvoorbeeld het geven van eerste hulp, het werken met een AED of het toedienen van zuurstof. Ook de opleiding "reddingsduiker" valt hieronder.

• Instructeuropleidingen:
Hieronder vallen alle opleidingen voor de persoon die van zijn hobby een (part-time) beroep wil gaan maken.

• Reizen:
Alleen maar een opleiding volgen zonder er later van te genieten is natuurlijk niet prettig. Daarom heeft WOSD ook een complete reisafdeling in haar organisatie zitten. Natuurlijk hebben we de meeste plaatsen eerst zelf bezocht om de kwaliteit te controleren.

WOSD wilt niet stilstaan. Indien een duiker of een instructeur aanvullingen en/of verbeteringen ziet, dan horen wij deze graag. De 'ogen en oren' in het veld zijn heel belangrijk voor ons. Daarom willen we de lijnen ook kort houden en hebben we ook 'Regionale Managers' in het veld. Samen kunnen we innovatief blijven en streven naar een nog beter systeem waarin veiligheid, plezier en een goede opleiding centraal staan. Iedereen kan dan ook contact opnemen met WOSD of met één van onze Regionale Managers via het 'contact' formulier.

WOSD:

Postbus 171
7940 AD Meppel
Nederland

M: +31 (0)622 939930

Copyright 2013 WOSD | Ontwikkeling Clear Communications

Back to the top ∧