Duiklocatie zoeken:

Opleidingen

Droogpak duiker

WOSD DRYOngeveer 70% van onze Aarde is bedekt met water waarin gedoken kan worden. Jammer genoeg voor de duiker is niet overal de watertemperatuur altijd 30 graden Celsius. Door het koudere water koelen we snel af en wordt hierdoor de duiktijd vaak verkort.

Door te duiken met een droogpak koelen we vele malen langzamer af. Hierdoor kunnen we de duiktijd verlengen. Met een droogpak kunnen we ook duiken maken in water waar je normaal gesproken niet met een (semi)natpak in kan duiken omdat dit niet verantwoord is.

Tijdens de WOSD specialty opleiding ‘Droogpak duiker’ leer je welke typen droogpakken er zijn en wat de voor en nadelen van elk type droogpak is. Ook leer je welke aanvullende onderdelen er aan een droogpak kunnen zitten. Tijdens de praktijkduiken leer je hoe je de noodsituaties, die met een droogpak kunnen ontstaan, kunt voorkomen en eventueel oplossen. Na het met goed gevolg afleggen van deze specialty opleiding ontvangt u het WOSD brevet ‘Droogpak duiker’.

De WOSD opleidingsmedia “Droogpak duiker” bestaat uit verschillende delen:

Theoretische kennis:
In dit deel leer je de welk droogpak voor jouw het meest geschikt is, hoe je daar mee moet duiken en hoe deze onderhouden dient te worden.

Praktische vaardigheden:
In dit deel ga je, samen met je duikinstructeur, in een buitenwaterlocatie leren hoe je het geleerde in het water moet uitvoeren. Je zult hierbij de diverse technieken gebruiken die in het theoriedeel behandeld zijn.

Voorvereisten:
• In het bezit van het WOSD brevet ‘Duiker onder toezicht’ of een equivalent;
• Minimum leeftijd 12 jaar;
• Aantoonbare zwemvaardigheid (zwemdiploma niet noodzakelijk);
• Goedgekeurde medische verklaring;
• Ondertekende verklaring van begrip.

WOSD:

Postbus 171
7940 AD Meppel
Nederland

M: +31 (0)622 939930

Copyright 2013 WOSD | Ontwikkeling Clear Communications

Back to the top ∧