Duiklocatie zoeken:

Opleidingen

SCUBA duikintroductie

Altijd al willen weten hoe het is om onderwater te ademen, maar je hebt geen zin om een volledige opleiding te volgen, dan is de WOSD 'SCUBA Duikintroductie' (duikintroductie met persluchtapparatuur) de perfecte mogelijkheid voor je.

SCUBA is een acroniem voor “Self Contained Underwater Breathing Apparatus” (onafhankelijk onderwater ademhalingsapparaat). Dit systeem is rond 1940 voor het eerst ontwikkeld voor militaire doeleinden. De huidige scuba apparatuur is echter niet meer te vergelijken met de materialen die vroeger werd gebruikt en scuba duiken is dan ook tegenwoordig één van de veiligste water recreatiesporten.

Deze ‘SCUBA Duikintroductie’ kan gevolgd worden door individuen, paren of groepen en is ook een perfecte ‘uitdaging’ voor vrijgezellenfeesten, schoolfeesten, teambuildingstrainingen, bedrijfsuitjes, etc.

De WOSD “Scuba Duik Introductie” bestaat uit verschillende delen:

Theoretische kennis:
In dit deel wordt je uitgelegd hoe de duikapparatuur functioneert en hoe je lichaam reageert op de onderwater omgeving. Hierdoor weet je precies hoe je daarna met deze duikapparatuur in het water moet omgaan, zodat je direct kan genieten van de duik.

Praktische vaardigheden:
In dit deel ga je, samen met je duikinstructeur, in een zwembad of (beschut) buitenwater daadwerkelijk met scuba apparatuur duiken.

Voorvereisten:
• Minimum leeftijd 8 jaar (zwembad en confined water) en 10 jaar (open water);
• Aantoonbare zwemvaardigheid;
• Goedgekeurde medische verklaring;
• Ondertekende verklaring van begrip.

Bevoegdheden:
• Alleen introductie geen decompressieduiken met persluchtapparatuur onder direct toezicht van een bevoegde duikinstructeur;
• Maximum duikdiepte: 12 meter.

Erkenning:
Deze WOSD opleiding is ISO 11121 gecertificeerd. Dit betekent dat deze WOSD opleiding voldoet aan de hoogste internationale richtlijnen voor kwaliteit en veiligheid.

WOSD:

Postbus 171
7940 AD Meppel
Nederland

M: +31 (0)622 939930

Copyright 2013 WOSD | Ontwikkeling Clear Communications

Back to the top ∧