Zoek uw duikentra

Opleidingen

DAN provider opleidingen

Voor alle 'Eerste Hulp' opleidingen binnen WOSD gebruiken we de opleidingen van DAN (Divers Alert Network).
Tijdens deze opleidingen wordt bijvoorbeeld geleerd hoe je Eerste Hulp dient te verlenen, hoe medicinale zuurstof toe te dienen of om een Automatische Externe Defibrillator (AED) te bedienen.
WOSD is een volledig partner van DAN.

 

Basic Life Support

De DAN Basic Life Support (BLS) cursus, is een beginner opleiding bedoeld om mensen op te leiden in de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de Eerste Levensreddende Handelingen (beademing en uitwendige reanimatie) uit te kunnen voeren in afwachting van de lokale medische hulpdiensten.

Automated External Defibrillation

De DAN Automated External Defibrillation (AED) is een beginnerscursus bedoeld om op te leiden om de waarschuwingstekens van een plotseling hartfalen beter te herkennen en eerste hulp te verlenen met gebruik van levensreddend handelen technieken en een Automatische Externe Defibrillator (AED) te gebruiken in afwachting van de lokale medische hulpdiensten.

First Aid

De DAN First Aid cursus is een training die bedoeld is om mensen met een eerste levensreddend handelen / reanimatie- / BLS certificaat op te leiden om aanvullende Eerste Hulp aan slachtoffers met niet levensbedreigende verwondingen te verlenen.
Hoewel de cursus opgezet is om samen met de DAN Basic Life Support (BLS) cursus gegeven te worden, kan hij ook als extra module aangeboden worden aan mensen die al een DAN BLS brevet of een ander BLS certificaat volgens de ERC richtlijnen hebben. In een echte ongeval situatie zijn de aanvullende Eerste Hulpvaardigheden de volgende stap na het verlenen van effectieve BLS.

On-Site Neurological Assessment for Divers

De DAN On-Site Neurological Assessment for Divers is een opleiding waarbij je leert hoe je een neurologisch onderzoek dient uit te voeren bij een duiker met een mogelijke duikverwonding.
De informatie die hiermee verkregen wordt helpt de duiker te overtuigen van de noodzaak van zuurstof eerste hulp en helpt de duikarts te beslissen in de juiste behandeling.

Oxygen First Aid for Aquatic Emergencies

De DAN Oxygen First Aid for Aquatic Emergencies, of Aquatic Oxygen Provider, is een opleiding bedoeld om op te leiden in het herkennen van mogelijke aan water gerelateerde verwondingen en om eerste hulp met medicinale zuurstof te verlenen in afwachting van de lokale medische hulpdiensten.

Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries

De DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries, of Scuba Oxygen Provider, is een opleiding bedoeld om op te leiden in het herkennen van duikverwondingen en medicinale zuurstof eerste hulp te verlenen in afwachting van de lokale medische hulpdiensten.

Advanced Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries

De DAN Advanced Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries, of Advanced Oxygen Provider, is een gevorderden cursus en geeft extra training aan diegenen die met succes de DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries (OFA) cursus hebben afgerond.
Hij is bedoeld om Oxygen Providers te trainen in het gebruik van een beademingsautomaat (zoals met de MTV-100) en/of de Ambu-Ballon (BMV).

First Aid for Hazardous Marine Life Injuries

De DAN First Aid for Hazardous Marine Life Injuries, is een opleiding die bedoeld is om op te leiden in het herkennen van gevaarlijke zeedieren, mogelijke verwondingen door gevaarlijke zeedieren te herkennen, om eerste hulp te verlenen bij verwondingen door gevaarlijke zeedieren en om verwondingen door gevaarlijke zeedieren te vermijden.

Medical Oxygen Rebreather

De DAN Medical Oxygen Rebreather (MO2R) Training Module is een aanvullende trainingsmodule voor degene die de DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries cursus met succes hebben afgerond.
DAN Medical Oxygen Rebreather Providers worden getraind om die duikverwondingen te herkennen waarbij een MO2R systeem een effectieve methode kan zijn om eerste hulp met zuurstof te leveren, hoe het systeem in elkaar te zetten en eerste hulp met zuurstof te leveren met behulp van een MO2R systeem.

Combinatie opleidingen

DAN biedt verscheidene duikgerichte Eerste Hulp trainingsprogramma’s aan. Omdat deze cursussen vaak afzonderlijk aangeboden worden, is er sprake van een herhaling van bepaalde informatie en vaardigheden.
Daarom heeft DAN ook diverse opleidingen waarbij twee of meerdere van de afzonderlijke opleidingen gecombineerd gegeven worden. Deze combinatie-opleidingen stelt de cursist in staat om de informatie en vaardigheden van de DAN trainingsprogramma’s te leren, waarbij sprake is van een behoorlijke tijdsbesparing maar waarbij geen enkele vaardigheid wordt weggelaten.

WOSD:

Postbus 171
7940 AD Meppel
Nederland

M: +31 (0)622 939930

Copyright 2013 WOSD | Ontwikkeling Clear Communications

Back to the top ∧